James's New Bicycle
James shook his money box again.Nothing！He carefully__1__the coins that lay on the bed.24.52 was all that he had.The bicycle he wanted was at least $90！__2__on earth was he going to get the__3__of the money?
He knew that his friends all had bicycles.It was__4__to hang around with people when you were the only one without wheels.He thought about what he could do.There was no__5__asking his parents，for he knew they had no money to__6__.
There was only one way to get money，and that was to__7__it.He would have to find a job.__8__who would hire him and what could he do？He decided to ask Mr.Clay for advice，who usually had__9__on most things.
“Well，you can start right here，”said Mr.Clay.“My windows need cleaning and my car needs washing.”
That was the__10__of James's odd-job(零工)business.For three months he worked every day after finishing his homework.He was amazed by the__11__of jobs that people found for him to do.He took dogs and babies for walks，cleared out cupboards，and mended books.He lost count of the__12__of cars he washed and windows he cleaned，but the__13__increased and he knew that he would soon have__14__for the bicycle he longed for.
The day__15__came when James counted his money and found 94.32.He__16__no time and went down to the shop to pick up the bicycle he wanted.He rode__17__home，looking forward to showing his new bicycle to his friends.It had been hard__18__for the money，but James knew that he valued his bicycle far more__19__he had bought it with his own money.He had__20__what he thought was impossible，and that was worth even more than the bicycle. 1．A.cleaned
解析 为了买自行车，作者在数自己的钱。count数，符合题意。 答案 C 2．A.How
解析 表示方式，他到?#33258;?#20040;样才能得到购买自行车的其余的钱呢？ 答案 A 3．A.amount
- 1 -
答案 D 4．A.brave
解析 作者的朋友?#21152;?#33258;行车，这样的话他和他们一起出去的话就会觉得很难。 答案 B 5．A.point
解析 句型：there be no point in doing sth，做什么是没有意义的。 答案 A 6．A.split
解析 spare sb sth，给某人抽出某种东西，该物多为时间或金钱。 答案 C
解析 作者认识到实现自己梦想的唯一方式是自己挣钱。earn挣钱。 答案 B 8．A.Or
解析 上下文是转折关系，虽然他知道要自己挣钱，但是谁会雇佣他呢？ 答案 D 9．A.decisions
解析 Mr.Clay对大多数事情?#21152;?#33258;己的见解。opinions见解。 答案 C
解析 那是James打零工的开始，beginning开始。 答案 A
解析 为了凑够买自行车的钱，他做了各?#25351;?#26679;的零工。variety种类。 答案 D 12．A.brand
B．number C．size D．type
解析 为了购买自行车，他为别人刷了很多车，他自己都已经记不清刷过的车的数量了。 答案 B 13．A.effort
解析 随着自己做零工的增加，钱也越来越多，C项符合题意。 答案 C
- 2 -
14．A.all B．enough C．much D．some
解析 他知道自己不久就会有足够多的钱去买自己梦想中的自行车了。 答案 B 15．A.finally
解析 能够买起自行车的那一天终于到来了，finally终于，符合句意。 答案 A 16．A.gave
解析 当他数过自己的钱后，他立刻去买自行车了，没有浪费一?#31181;?#30340;时间。 答案 D
解析 经过自己的努力，他终于实现了自己的愿望，所以当然是自豪地proudly。 答案 B 18．A.applying
解析 为挣钱而工作当然是?#37327;?#30340;。 答案 D 19．A.since
解析 该句话的意思是：James知道他的自行车意义重大，因为他是用自己的钱购买的。 答案 A 20．A.deserved
B．benefited C．achieved D．learned
解析 他通过自己的努力实现了自己的梦想。achieve实现，符合句意。 答案 C
Where do you go when you want to learn something? School? A friend? A tutor? These are all 41 places of learning. But it may well be that the learning you really want 42 somewhere else instead. I had the 43 of seeing this first hand on a 44 .
My daughter plays on a recreational soccer team. They did well this season and so 45 a tournament, which normally was only for more skilled club teams. This led to some 46 experiences on Saturday as they played against teams 47 trained. Through the first two games, her 48 did not get one serious shot on goal. As a
- 3 -
parent, I 49 seeing my daughter playing her best, 50 still defeated.
It seemed that something clicked with the 51 between Saturday and Sunday. When they 52 for their Sunday game, they were 53 different. They had begun to integrate (融合) the kinds of play and teamwork they had 54 the day before into their 55 . They played aggressively and 56 scored a goal.
It 57 me that playing against the other team was a great 58 moment for all the girls on the team. I think it is a general principle. 59 is the best teacher. The lessons they learned may not be 60 what they would have gotten in school, but are certainly more personal and meaningful, because they had to work them out on their own. 41. A. public 42. A. passes 43. A. dream 44. A. trip 45. A. won 46. A. painful 47. A. less 48. A. fans 49. A. imagined 50. A. if 51. A. girls 52. A. dressed 53. A. slightly 54. A. seen 55. A. styles 56. A. even 57. A. confused 58. A. touching 59. A. Experience 60. A. harmful to
B. traditional C. official D. special
B. works C. lies B. idea B. holiday
C. habit C. weekend
D. chance D. square D. watched D. practical
B. entered C. organized B. strange C. common B. poorly
B. tutors C. class D. team B. hated B. or B. parents
C. avoided C. but C. coaches
D. missed D. as D. viewers
B. showed up C. made up D. planned B. hardly B. known B. training B. still B. struck B. thinking B. Independence B. mixed with
C. basically C. heard C. game
D. completely D. read D. rules
C. seldom D. again C. reminded C. encouraging C. Curiosity
D. warned D. learning D. Interest
C. different from D. applied to
- 4 -
【文章大意】本文是一篇夹叙夹议的文章。作者讲述了通过观看女儿所在的足球队和比自己强的队进行比赛，在实战中学习的过程，总结出看来学习不都是在学校跟着老师学的。[语篇解读] 当你想学东西的时候你会去哪里呢? 学校? 朋友? 导师? 本文通过女儿踢足球的经历介绍一个不同的地方，即通过自己的体验，你会学到更棒更有意义的东西。【语篇导读?#31354;?#26159;一篇夹叙夹议文。作者女儿所在的球队因为这个赛季表现突出而入围锦标赛。虽然与强手角逐的前两场比赛中失利，但是善于吸取教训的孩?#29992;?#22312;周日的比赛中进球了。通过这次经历，作者得出结论：学习的途?#38431;行?#22810;，通过亲身实践得来的经验更加富有意义。试题分析：本文通过看女儿参加的一场足球锦标赛，给我们启发，学校里的学习很重要，但是亲身经历和实践是更好的学习和老师。本文是一篇记叙文。作者的女儿所在的足球队在和训练有素的对手比赛时前两场输了，但是这些女孩子把比赛的经验融合到了第二天的比赛中，终于得分了。作者由此得出了“经验是最好的老师”的结论。
21．【考点】本题考查语篇理解中的形容?#26102;?#26512;。【答案】B【解析】学校，朋友，老师，这些都是传统的学习渠道，而非公共的、官方的、特殊的地方。21．B根据下文But…somewhere else instead．可知，这些都是传统意义上的学习的地方。考查语境中形容词的辨析。根据首句的意思及“School? A friend? A tutor?”，再结合生活常识，不难看出，这些都是传统意义上的(traditional)学习途径。public公共的：official官方的，正式的：special特别的。均不符合题意。
23．【考点】本题考查语篇理解中的名?#26102;?#26512;。【答案】D【解析】“我”有机会在一个周末亲眼看到。first hand第一手的，亲自的。A梦想；B观点；C习惯，都不符合句意。23．D have the chance of意为“?#23567;?#30340;机会”。考查语境中名词的辨析。联系下文可知，“我”有机会亲自观看了女儿的一场足球赛并领悟到了这一点。dream梦想；idea主意；habit习惯。均与句意不符。
- 5 -